Bruinisse

Bruinisse, Bru, is het mosseldorp van Schouwen-Duiveland. De grote mossel op het havenplateau en de vele vissersboten in de haven getuigen daarvan.  

Mede door de gunstige ligging aan het Grevelingenmeer, is Bruinisse een populaire vakantiebestemming. Steeds meer watersporter vinden hun weg naar het vissersdorp. Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van Europa en een vaargebied met een geheel eigen flora en fauna. 

Eén van de jaarlijkse hoogtepunten in het dorp zijn de Visserijdagen. Er zijn volop mosselen, rondvaarten met vissersboten en muziek. Behalve de jaarlijkse visserijfeesten heeft Bru nog veel meer evenementen: https://www.zeeland.com/nl-nl/visit/wat-te-doen/evenementen

Andere bezienswaardigheden in de buurt van Bruinisse zijn plaatsen als Zierikzee, Middelburg en Veere. De dichtbijzijnste is Zierikzee, Zierikzee is een echte havenstad en heeft een rijke historie. Zo zijn er meer dan vijfhonderd monumenten in en rond de stad te bewonderen! Daarnaast heeft Zierikzee een prachtige haven waar je goed zicht op heb vanaf een terras, kan je goed shoppen in de lokale boetiekjes en kan je genieten van een prachtige stadswandeling.