Waterrijke Omgeving

Waterrijke omgeving

Vaarvakantie
Watervilla’s Zuiderhoeve ligt direct aan het open vaargebied van het zuidwestelijke Deltagebied. Via een vertakking van de Steenbergse Vliet is het Krammer Volkerak bereikbaar. Al onze watervilla’s hebben uitzicht op de jachthaven De Schapenput en beschikken over een eigen aanlegplaats voor uw (gehuurde) boot.   

Visvakantie
Watervilla’s Zuiderhoeve is tevens de ideale locatie voor een visvakantie. Vanuit je watervilla aan het water vaar je via de Steenbergse Vliet binnen no-time naar de nabijgelegen vislocaties. 

Met de boot vaar je bijvoorbeeld naar de west arm van het Krammer Volkerak, dit is een prachtig gedeelte met eilandjes en ondiepten waar je de vis kunt verwachten. Grote gedeelten van de oevers zijn hier afgezet met stenen wanden. En precies die stenen afscheidingen en dammetjes vormen prachtige visstekken waar vissen foerageren. De Krammer, Volkerak en het Zoommeer staan bekend om het goede viswater. Niet alleen roofvissers, maar ook witvissers kunnen hier geweldige vangsten realiseren. Bij elke beet is de kans op die ene recordvis aanwezig. Juist die onvoorspelbaarheid maakt het vissen hier zo boeiend. Het Volkerak is opgenomen in de landelijke lijst met viswateren. Ben je in het bezit van een geldige VISpas en heb je de Landelijke & federatieve Lijst van Viswateren bij je, dan mag je hier vissen.

Slikken van de Heen en Steenbergsche Vliet
De Slikken van de Heen en Steenbergsche Vliet zijn gelegen bij Natuurpoort Benedensas. Hét startpunt voor een prachtige wandel-, kano-, sloep-, of fietstocht door de waterrijke rand van de Brabantse Wal. Struin over paden door vogelparadijs de Dintelse Gorzen of ervaar per kano de serene rust van de Steenbergsche Vliet. Ook bij Benedensas zelf is genoeg te ontdekken. Maak eens een rondje over het historische sluizencomplex, leer over de historie van de omgeving in de bunker of geniet van een lunch met streekproducten bij restaurant Beneden Sas.