Waterrijke Omgeving

Waterrijke omgeving

Vaarvakantie
Vanuit het Marinapark Oude-Tonge vaart u direct de Krammer Volkerak op met directe vaarverbindingen naar alle Zuid-Hollandse, Zeeuwse en Brabantse wateren. Al onze waterwoningen beschikken over een eigen aanlegplaats voor uw (gehuurde) boot.  

Visvakantie
Marinapark Oude-Tonge is tevens de ideale locatie voor een visvakantie. Met de boot vaar je bijvoorbeeld binnen enkele minuten naar de west arm van het Krammer Volkerak, dit is een prachtig gedeelte met eilandjes en ondiepten waar je de vis kunt verwachten. Grote gedeelten van de oevers zijn hier afgezet met stenen wanden. En precies die stenen afscheidingen en dammetjes vormen prachtige visstekken waar vissen foerageren. De Krammer, Volkerak en het Zoommeer staan bekend om het goede viswater. Niet alleen roofvissers, maar ook witvissers kunnen hier geweldige vangsten realiseren. Bij elke beet is de kans op die ene recordvis aanwezig. Juist die onvoorspelbaarheid maakt het vissen hier zo boeiend. Het Volkerak is opgenomen in de landelijke lijst met viswateren. Ben je in het bezit van een geldige VISpas en heb je de Landelijke & federatieve Lijst van Viswateren bij je, dan mag je hier vissen.

Dagje surfen of naar het strand
Bij Ouddorp en de Brouwersdam tref je kilometers lange, brede zandstranden en duinen. Ouddorp ligt in het uiterste westen op het eiland Goeree-Overflakkee, hier vind je langs de kust de mooiste stranden van Nederland, bijna 18 kilometer lang zoals Strand Noord, ’t Flaauwe Werk en het strand langs de Brouwersdam, met voor ieder wat wils. Laat je leiden door de vuurtoren, het Westhoofd, die je al van verre ziet en maak een strandwandeling op Strand Vuurtoren.

Voor surfers is de Brouwersdam the place to be. De acht kilometer lange dam tussen Goeree-Overflakkee (Zuid-Holland) en Schouwen-Duiveland (Zeeland) – trekt jaarlijks tienduizenden windsurfers.

Niet-watersporter
Ook de niet-watersporter kan genieten van het waterrijke gebied, er zijn diverse zout- en zoetwaterstrandjes, natuurgebieden, kronkelende fietspaden en landweggetjes die het decor vormen van een verrassend landschap. Uniek in zijn soort omdat in deze omgeving drie soorten water bij elkaar komen, het zoute water van Nationaal Park Oosterschelde, het brakwater van het Grevelingenmeer en het zoete water van de Krammer Volkerak.